Borcamda Köstebek Pasta

Borcamda Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya ( tercihe nazaran kullanmayabilirsiniz)
Keki ıslatmak için :
- Yarım su bardağından biraz fazla soğuk süt
Arası için;
- 3 tane büyük muz
- 2 poşet krem şanti
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 çay damla çikolata
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
Borcamda Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel kremşanti ve sütü çırpın dolaba atın o beklesin.
- Daha sonra kekimizi 2 yumurta ve 1 bardak şeker ile çırpın köpürdükten sonra yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
- Kakao ,2 bardak elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip harcımızı hazırlayıp yağlanmış borcama döküp evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırına atın pişme denetimi yaptıktan sonra kek pişince fırından alıp kekin soğumasını bekleyin.
- Kek soğuduktan sonra kekin ortasına köşelerden 1 parmak boşluk bırakıp yavaşça kesin.
- 1 kaşık yardımıyla yalnızca üstünü alacak formda keki yavaşça üstten alın.
- Borcamda kalan keki süt ile heryerini ıslatın.
- Aldığınız üst kekleri robottan geçirin.
- Dolaba koydunuz krem şantiyi alıp içine damla çikolata ve hindistan cevizini ekleyin.
- Daha sonra borcamdaki kekin içine muzları yuvarlak doğrayarak dizmeye başlayın dizim bittikten sonra krem şanti harcını muzların üstüne dökün ve güzelce düzeltin.
- Rondodan geçirdiğiniz keki güzelce krem şantinin üstüne serpin ve yavaşça üstünden bastırın.
- Buzdolabında üzerini streçleyip 3-4 saat bekletip afiyetle yiyin.
- Üzerini muzla servis anında süsleyebilirsiniz.
Borcamda Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

