Borcam Pastası (Kalabalık Misafirler İçin)
Borcam Pastası (Kalabalık Konuklar İçin) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 kabartma tozu ve vanilya
- 1 su bardağı un
Muhallebisi için :
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 pk vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 1 paket krem şanti
Sosu için :
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için :
- 1 bardak hindistan cevizi
️Su bardağım 200 ml
Borcam Pastası (Kalabalık Konuklar İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz, vanilya ,kabarma tozu ve unu ekleyip çırpalım.
- Yağladığımız dikdörtgen borcama döküp evvelce 180 derecede ısıttığımız fırında pişirelim.
- Muhallebisi için krem şanti tereyağı ve vanilya hariç öteki materyalleri bir tencereye koyup göz göz olup yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Pişen muhallebimizin içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım daha sonra üzerini muhallebiye değecek halde streç sinema ile kapatalım bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
- İyice soğuduktan sonra sonra içine kremşanti ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpalım muhallebimiz hazır 👍🏻
- Fırından çıkardığımız kekin birinci sıcaklığı çıkınca üzerine bir kaşık şekerle karıştırdığımız 2 bardak sütü döküyoruz, daha sonra muhallebimizi kekin üzerine döküp düzeltiyoruz ,üzerine 1 bardak hindistan cevizi serpip buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz, deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Borcam Pastası (Kalabalık Konuklar İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















