Borcam Pastası

Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 6 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 300 gram labne

Üzeri için;

  • 2 paket krema
  • 120 gram sütlü yahut bitter çikolata

Süslemek için;

  • Fıstık
  • Yaban mersini

Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri bir fiske tuz ile köpük köpük olana kadar yeterlice çırpalım.
  2. Ardından sıvı yağ ve sütü ek edelim ve karıştıralım.
  3. Kuruları bir elek yardımıyla harca ekleyelim bir ölçü mikserle karıştırdıktan sonra yağladığımız borcama dökelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180° fırında 30-35 dakika pişirelim.
  5. Kek pişerken kremamızı hazırlayalım.
  6. Labne hariç tüm gereçleri bir tencereye alalım ve ocağın altını yakmadan çırpıcı yardımıyla topak kalmayana kadar çırpalım.
  7. Ocağın altını yakalım ve yavaş yavaş karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
  8. Koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alalım ve biraz ılımasını bekleyelim (ara orta karıştırmayı ihmal etmeyelim. Kabuk bağlamasın) sonra labneyi ek edip mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştıralım.
  9. Pişen keki kürdan denetimi yaparak fırından alalım ve birinci sıcaklığı gittikten sonra bir su bardağı süt ile ıslatalım.
  10. Kremayı kekin üzerine eşit formda yayalım, düzeltelim ve bir ölçü dinlendirelim.
  11. Son etap olarak ganajı hazırlayalım. Kremaları sos tenceresinde ısıtalım ve çikolatayı ekleyip karıştıralım.
  12. Kremanın üzerine eşit formda yaydıktan sonra soğuması ve dinlenmesi için bir gece buzdolabında bekletelim.
  13. Bir gece dinlendirmek için vaktiniz yok ise sabahtan hazılayıp akşama kadar dinlenmesi de kâfi olacaktır.
  14. Bu halde dinlendiğinde krema ve ganaj çok daha hoş ve lezzetli bir kıvam alıyor.
  15. Servis edeceğimiz vakit ise dilediğimiz formda süsleme yapabiliriz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 😋🫐.

Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Poğaça
Milföy Poğaça
Dünyanın En Kolay, En Hafif ve Lezzetli Tatlısı Çikolata Soslu İrmik Tatlısı
Selenyum Deposu Kabak Çekirdekli Bulgur Pilavı
Kruvasan Poğaça
Sağlıklı Sebze Mücver
Hdabla | © 2025 |