Borcam Pastası

Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Kreması için;
- 1 lt süt
- 3 zirveli yemek kaşığı nişasta
- 3 doruklu yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 50 gram tereyağı
- 60 gram beyaz çikolata
- 150 ml krema
- 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı ( isteğe bağlı)
Sos için;
- 1 paket çikolata sos
Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce krema için;süt ,nişasta, un, şeker tencere alın ve karıştırarak pişirin, çikolata, fıstık ve tereyağını ekleyin ve ocaktan alın.
- Üzerine streç sinema kapatın ve soğumaya bırakın.
- Kek için ;yumurta ve şekeri rengi açılana kadar çırpın ve üzerine öteki materyalleri de ekleyip tekrar çırpın .
- Borcama yağlı kağıt yayın ve keki üzerine döküp 200 derece pişmeye bırakın.
- Bu ortada çikolata sosunu paketin üzerindeki süt ölçüsünden yarım bardak eksik olcak halde pişirin ve soğumaya bırakın.
- Pişen kek soğuyunca borcundan çıkarın ve ikiye bölün bir parçayı tekrar borcama alın ve üzerine süt gezdirin.
- Krema büsbütün soğuduktan sonra içine kremayı da ekleyip 5 dk kadar çırpın ve kekin üzerine döküp yayın.
- Kalan kesim keki de üzerine kapatın ve tekrar üzerine süt gezdirin.
- Son olarak çikolata sosunu döküp dolapta en az iki saat dinlendirin.
- Servis yapmadan üzerine toz fıstık ve hindistan cevizi serperek servis yapın afiyet olsun 💐🤗.
Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








