Bolonez Sos Eşliğinde Ricotta Ve Brokoli Dolgulu Cannelloni
Bolonez Sos Eşliğinde Ricotta Ve Brokoli Dolgulu Cannelloni Tanımı İçin Malzemeler
- 5 tane cannelloni
Dolgusu için:
- 200 gram ricotta peyniri
- 200 gram brokoli tomurcuk kısımları
- 2 kaşık yoğurt
- 2 kaşık krema
- 1/2 (yarım) kaşık tuz
- 1/2 (yarım) kaşık karabiber
- 100 gram kaşar peyniri
- 3 yemek kaşığı krema
Bolonez sos için:
- 200 gram kıyma
- 1 tane havuç
- 1 tane kırmızı acı biber
- 1 tane soğan
- 2 tane domates
- Brokoli sapları
- 1 yemek kaşık tereyağı
- 1 yemek kaşık zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam taze fesleğen
- 1 tutam taze biberiye
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Bolonez Sos Eşliğinde Ricotta Ve Brokoli Dolgulu Cannelloni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaseye peyniri, yoğurdu ve kremayı ekleyerek ezici ile ezelim. Karabiber ve tuzu ekleyelim.
- Brokoliyi bir tencerede haşlayalım. Haşlandıktan sonra tomurcuklu kısımlarını ve saplarını keserek ayıralım.
- Tomurcuklu kısımları peynirli dolgumuza ekleyelim.
- Saplarını bolonez sosumuza katacağız.
- Peynirli dolgumuzu sıkma torbası ile cannelonilerin içerisine enjekte edelim.
- Fırın kabımızın tabanını yağlayalım.
- Connellonileri sıralayalım.
- Üzerine krema ve kaşar peynirini ekleyerek 200 derecede 20 dakika fırınlıyalım.
- Bolonez sos için soğan, ezilmiş sarımsak, domates, havuç, brokoli saplarını, kırmızı acı biberi ince ince küp halinde doğrayalım.
- Tencereye yağları, doğramış olduğumuz zerzevatları, taze fesleğen ve biberiyeyi ekleyip soteleyelim.
- Ardından kıyma, salça, tuz ekleyerek pişirelim.
- Tabağın altına bolonez sosumuzu, üzerine fırından çıkardığımız cannellonileri koyalım.
Afiyet olsun.
Bolonez Sos Eşliğinde Ricotta Ve Brokoli Dolgulu Cannelloni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















