Bol Soslu Makarna
Bol Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
Makarnayı haşlamak için
- 1 paket yassı makarna (isteğe nazaran farklı çeşit kullanılabilir)
- 1 adet bulyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için gereçler (2 kişilik):
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ(bol yağlı isteyen değiştirebilir)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
- 1 küçük soğan (ince doğranmış)
- 1 diş sarımsak (ezilmiş yahut ince doğranmış)
- 1 orta uzunluk domates (küçük küçük doğranmış)
- Veya 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 50 ml makarna suyu (sosun kıvamını açmak için)
Bol Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tencereye su koyun ve kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suya 1 adet bulyon, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
- Makarnayı suya ekleyin ve paketin üzerindeki talimatlara nazaran haşlayın.
- Makarna haşlanırken 50 ml kadar makarna suyunu bir kaba ayırın.
- Haşlanan makarnayı süzüp, sos için hazırlığa geçin.
- Orta büyüklükte bir tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağı ve 1 tatlı kaşığı tereyağını eritin.
- Soğanı ince ince doğrayın ve tavaya ekleyin. Soğanlar yumuşayıp, hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsağı ince doğrayıp tavaya ekleyin ve karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun.
- Doğranmış domatesleri (veya domates salçasını) ekleyin ve karıştırarak 5-7 dakika kadar pişirin. Domatesler güzelce yumuşayacak.
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve kuru naneyi ekleyin, karıştırın.
- Ayırdığınız makarna suyundan 50 ml kadar ekleyin, karıştırın ve sosun kıvamını ayarlayın.
- Haşladığınız makarnayı tavaya ekleyin ve sosla düzgünce karıştırın. Sosun makarnaya düzgünce yedirilmesi için 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin.
- 13. Adım servis: hazırladığınız soslu makarnayı sıcak olarak servis edin. Dilerseniz üzerine rendelenmiş peynir ekleyebilirsiniz.
Bol Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






