Bol Soslu Islak Kek (Büyük Borcamda)

Bol Soslu Islak Kek (Büyük Borcamda) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (oda ısısında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (oda ısısında)
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un

Sosu için;

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao (çikolata da eklenebilir)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt

Bol Soslu Islak Kek (Büyük Borcamda) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar düzgünce çırpalım.
  2. Sıvı yağ ve sütü ek edip karıştıralım,kakao, elediğimiz un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım borcama kek karışımı dökelim .
  3. Borcamı fırının alttan ikinci katına yerleştirelim.
  4. 175 derecelik fansız fırında yaklaşık 30 dk kadar pişirelim.
  5. Kek pişerken sosu hazırlayalım süt ,yağ ,şeker, kakaoyu pişirme kabına alıp karıştıralım 1-2 dakika kısık ateşte kaynatıp ocağı kapatalım .
  6. Fırından çıkardığımız birinci sıcaklığı çıkan keki keskin bir bıçakla yavaşça dilimleyelim.
  7. Sıcak sosu üzerine gezdirerek dökelim.

Not: kek harcı cıvık üzere görünsede kekin tamamının sosu çekebilmesi için un eklemeyin,2 saat dinlendirin, afiyet olsun.

Bol Soslu Islak Kek (Büyük Borcamda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Kek
İlginç Sunumlar (Çocuklar İçin)
Güveçte Porsiyonluk Kaşarlı Tavuk Sote
Chocolate Chip Cookie
Tavuk Göğüslü İçli Köfte
Menemen
Hdabla | © 2025 |