Bol Soslu Islak Kek
Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu için;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurta düzgünce köpürene kadar çırpılır.
- Ardından süt ve sıvı yağ eklenir biraz daha çırpılır.
- Kakao, unu ,kabartma tozu ve vanilya tüm kuru materyaller elenir.
- Biraz daha elle çırpılır.
- 180 derece evvelce ısıttığımız fırında 25 dakika pişirilir olağan ki fırından fırına değişir denetimli olarak pişirmeniz önerilir.
- Bir kürdan testinden sonra kekimiz hazır.
- Sosu için de tüm gereçler bir tavaya alınır kaynayıncaya kadar pişirilir birinci sıcaklığı çıkan kekin üzerine sıcak sos dökülür.
- Biraz dinlendikten sonra pastane yolu iştah kabartan bol soslu ıslak kekimiz hazır afiyet olsun. ☺️😋😋🍰.
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





