Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurta düzgünce köpürene kadar çırpılır.
  2. Ardından süt ve sıvı yağ eklenir biraz daha çırpılır.
  3. Kakao, unu ,kabartma tozu ve vanilya tüm kuru materyaller elenir.
  4. Biraz daha elle çırpılır.
  5. 180 derece evvelce ısıttığımız fırında 25 dakika pişirilir olağan ki fırından fırına değişir denetimli olarak pişirmeniz önerilir.
  6. Bir kürdan testinden sonra kekimiz hazır.
  7. Sosu için de tüm gereçler bir tavaya alınır kaynayıncaya kadar pişirilir birinci sıcaklığı çıkan kekin üzerine sıcak sos dökülür.
  8. Biraz dinlendikten sonra pastane yolu iştah kabartan bol soslu ıslak kekimiz hazır afiyet olsun. ☺️😋😋🍰.

Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakalli Anneannemin Kuşburnu Kurabiyesi
Reyhan Şerbeti
Fırında Nefis Tavuk
Az Malzemeli Pratik Çıtır Tavuk
Fasulye Piyazı
Lopara Salatası
Hdabla | © 2025 |