Böğürtlenli Porsiyonluk Cheescake
Böğürtlenli Porsiyonluk Cheescake Tanımı İçin Malzemeler
Bisküvili taban için;
- 2,5 paket burçak bisküvi
- 110 gram tereyağı yahut margarin
Kreması için;
- 600 gram labne
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 150 gram böğürtlen (dondurulmuş kullandım)
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı su
Böğürtlenli Porsiyonluk Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bisküvili tabanımızı hazırlayarak başlayalım. Bisküvileri rondodan düzgünce çekelim ocakta erittiğimiz tereyağını bisküvilerin üzerine döküp karıştıralım.
- Porsiyonluk kalıplara eşit halde bisküvileri koyup bardak yardımı ile bastırıp, buzdolabında 15 dakika soğuması için bekletelim.
- Karıştırma kabına labne krema ve toz şekeri alıp güzelce çırpıyoruz. Un nişasta ve vanilyayı da ekleyip çırpalım daha sonra yumurtaları tek tek kırarak çırpalım.
- Krema harcını kalıplara biraz boşluk kalacak biçimde dolduralım. Bu ölçüde 24 adet porsiyonluk cheescake çıkıyor.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırına bir kap ile su koyup pişirin.
Böğürtlenli Porsiyonluk Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









