Böğürtlenli Cheesecake
Böğürtlenli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Alt tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 50 gram tereyağı
Kreması için;
- 500 gram labne
- 2 kutu krema (400 gram)
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 2 adet vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
Üzerine sosu için;
- 1,5 su bardağı donmuş meyve
- 1 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı su
Böğürtlenli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- İki paket burçak bisküvisi robottan geçirip eritmiş olduğumuz tereyağı üzerine döküp uygunca karıştırıyoruz ve kalıbın alt tabanına bardak ile bastırarak yayıyoruz ve 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Labne peyniri ,krema ,şeker ve yumurtaları teker teker ekleyip, içine vanilya ,nişasta ve unu ekliyoruz mikserle çırpıyoruz .
- Dolaptan çıkartmış olduğumuz kalıbın içine döküyoruz .
- 160 derecelik fırında tam olarak 1 saat pişiriyoruz ,fırının içine bir kaseye su koymayı unutmayın.
- Üzerine sosu için 1,5 bardak böğürtlen şekeri ve suyu ekliyoruz biraz karıştırdıktan sonra sulandırırmış olduğumuz nişastayı da ekleyip iki 3 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz .
- Fırından çıkarmış olduğumuz cheesecake’in üzerine sosu sürüp en az 12 saat buzdolabında dinlendiriyoruz ve sonra servise hazır şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Böğürtlenli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










