Bisküvili Tiramisu

Bisküvili Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 paket petibör bisküvi
Kreması için:
- 2.5 yemek kaşığı margarin
- 2.5yemek kaşığı un
- 2.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 paket krem şanti
- Yarım çay bardağı süt (kremşanti için)
Bisküvileri ıslatmak için:
- 1 yemek kaşığı instant kahve
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı şeker
Bisküvili Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede margarinimizi eritelim ve unumuzu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sütümüzü ve şekerimizi de ekleyip yoğunlaşana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Ocaktan aldıktan sonra 15 dk kadar hafif soğumasını bekleyelim.
- Süzme yoğurt ve krem santimizi de ekleyip mixer yardımıyla pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Bisküvileri ıslatmak için gerekli gereçlerimizi karıştıralım.
- Borcamımıza bisküvilerimiz dizelim ve karışım ile ıslatalım.
- Üzerine birkaç yemek kaşığı kremayı çok ince bir katman halinde sürüp bir kat daha bisküvi dizelim ve tekrar kahveli karışımımız ile ıslatalım.
- Kremanın birçoğunu üzerine dökelim ve tekrar bisküvi dizip ıslatalım.
- Son olarak en üstüne de kalan kremamizi ekleyelim ve 4-5 saat boluzdolabinda bekletelim. Ne kadar beklerse tadı o kadar hoş olur😉. Son olarak kakaoyu çay süzgeci ile eleyerek süsleme yapabilirsiniz.
Afiyet olsun🎊🎉
♥️değerli görüşlerinizi ve denediğiniz tanımlarımı benimle paylaşmayı sakin unutmayın!!❤️.
🥰instagram adresimizi “@heplezziz” de takip ederseniz sevinirim🥰.
Bisküvili Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











