Bisküvili Pasta

Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Çikolatalı pasta taban için:

  • 1.5 paket petibör bisküvi
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağına yakın süt
  • 100-125 gram eritilmiş tereyağ

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 poşet toz krem şanti (1 kutu degil 1 paket olacak)

Ganaj için;

  • 150 gram bitter çikolata
  • 1 kutu krema (200 ml)

Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvileri çok küçük olmayacak biçimde elinizle parçalayın.
  2. Bisküvilerin üzerine kakao, süt ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  3. Bisküvi karışımınızı kalıba döküp tabana yayın ve güzelce bastırın.
  4. Buzdolabında bekletin.
  5. Krema için tereyağ ve krem şanti hariç fokurdayana kadar karıştırarak pişirin.
  6. Ocaktan alıp tereyağ ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  7. Oda ısısına geldikten sonra krem şantiyi toz olarak ek ederek çırpın.
  8. Çikolata sosu için kremayı kaynama noktasına getirip altını kapatın ve çikolataları ek edin.
  9. Birbirine özleşene kadar karıştırın ve çikolata sosunu pastanın üzerine dökün.
  10. Buzdolabında 1 gece dinlendirin kalıptan çıkarıp dilimleyin ve istediğiniz formda süsleyin. Afiyet olsun.

Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Zeytin Salatası
Glutensiz Fit Pratik Doyurucu Kahvaltı
Poğaça Hamuruyla Bazlama
Çok Pratik Sütlü İrmikli Tatlı
Kahvaltılık Sos
Yalancı Su Böreği
Hdabla | © 2025 |