Bisküvili Pasta

Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Çikolatalı pasta taban için:
- 1.5 paket petibör bisküvi
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağına yakın süt
- 100-125 gram eritilmiş tereyağ
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 poşet toz krem şanti (1 kutu degil 1 paket olacak)
Ganaj için;
- 150 gram bitter çikolata
- 1 kutu krema (200 ml)
Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri çok küçük olmayacak biçimde elinizle parçalayın.
- Bisküvilerin üzerine kakao, süt ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Bisküvi karışımınızı kalıba döküp tabana yayın ve güzelce bastırın.
- Buzdolabında bekletin.
- Krema için tereyağ ve krem şanti hariç fokurdayana kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alıp tereyağ ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Oda ısısına geldikten sonra krem şantiyi toz olarak ek ederek çırpın.
- Çikolata sosu için kremayı kaynama noktasına getirip altını kapatın ve çikolataları ek edin.
- Birbirine özleşene kadar karıştırın ve çikolata sosunu pastanın üzerine dökün.
- Buzdolabında 1 gece dinlendirin kalıptan çıkarıp dilimleyin ve istediğiniz formda süsleyin. Afiyet olsun.
Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




