Bisküvili Muzlu Piramit Pasta

Bisküvili Muzlu Piramit Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 2 adet muz
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı kakao (bitter kullandım)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket sade çikolata
  • 1 fincan çekilmiş fındık
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi (tercihen)
  • 1 pk vanilya

Bisküvili Muzlu Piramit Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çikolata, tereyağ ve vanilya hariç tüm materyalleri tencereye koyup güzelce karıştırın.
  2. Tencereyi ocağa alın daima karıştırarak kaynatın ,koyulaşmaya başlayınca 2-3 dakika kadar pişirip ocağı kapatın .
  3. Sıcakken kırılmış çikolatayı vanilya ve tereyağı ek edip güzelce karıştırın.
  4. Başka bir kaba döküp ortada karıştırarak hafif ılımaya bırakın.
  5. Tezgaha streçfilm yada büyük uzunluk buzdolabı poşetini kesip serin muhallebiden kaşıkla alıp poşetin üzerine yayın.
  6. Fındık kırıklarınıda serpiştirin ,bisküvileri suyla yada sütle tek taraflı ıslatıp 3 sıra eninde 6 sıra uzunluğunda olacak biçimde muhallebinin üzerine dizin.
  7. İkinci katınıda birebir halde yapın yani 2 sıra bisküvi olacak 3 cü sırada ise orta kısım boş kalacak kenarlara yeniden bisküvileri dizin ,kalan sosu üzerine gezdirin orta boşluğa soyulmuş muzları bütün olarak yerleştirin.
  8. Kenarlardan dört ucu tutarak üstte birleştirip piramit formu verin kaymaması için yanlarını uygunca elinizle sıkıştırıp tekrar streçfilm ile sarın.
  9. Ben bu süreci yaparken çok zorlanmadım lakin siz yardım alabilirsiniz bisküvileri ıslatarak yaptığım için kayma olmadı.
  10. Buzdolabında 3-4 saat bekletin bir gece evvelce yapılırsa daha hoş oluyor.

Piramit pastamız hazır afiyet olsun.

Not; dilerseniz kalan pastanızı dondurucuya koyabilirsiniz elinizin altında hazır olur.

Bisküvili Muzlu Piramit Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekmek Kadayıfı (Videolu)
Puf Puf Kabaran Hamur Kızartması
Süzme Peynirli Çörek
Dağılmayan Kayısı Reçeli
Yufkadan Çıtır Börek
Magnolya
Hdabla | © 2025 |