Bisküvili Muzlu Piramit Pasta
Bisküvili Muzlu Piramit Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi
- 2 adet muz
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı kakao (bitter kullandım)
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket sade çikolata
- 1 fincan çekilmiş fındık
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi (tercihen)
- 1 pk vanilya
Bisküvili Muzlu Piramit Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çikolata, tereyağ ve vanilya hariç tüm materyalleri tencereye koyup güzelce karıştırın.
- Tencereyi ocağa alın daima karıştırarak kaynatın ,koyulaşmaya başlayınca 2-3 dakika kadar pişirip ocağı kapatın .
- Sıcakken kırılmış çikolatayı vanilya ve tereyağı ek edip güzelce karıştırın.
- Başka bir kaba döküp ortada karıştırarak hafif ılımaya bırakın.
- Tezgaha streçfilm yada büyük uzunluk buzdolabı poşetini kesip serin muhallebiden kaşıkla alıp poşetin üzerine yayın.
- Fındık kırıklarınıda serpiştirin ,bisküvileri suyla yada sütle tek taraflı ıslatıp 3 sıra eninde 6 sıra uzunluğunda olacak biçimde muhallebinin üzerine dizin.
- İkinci katınıda birebir halde yapın yani 2 sıra bisküvi olacak 3 cü sırada ise orta kısım boş kalacak kenarlara yeniden bisküvileri dizin ,kalan sosu üzerine gezdirin orta boşluğa soyulmuş muzları bütün olarak yerleştirin.
- Kenarlardan dört ucu tutarak üstte birleştirip piramit formu verin kaymaması için yanlarını uygunca elinizle sıkıştırıp tekrar streçfilm ile sarın.
- Ben bu süreci yaparken çok zorlanmadım lakin siz yardım alabilirsiniz bisküvileri ıslatarak yaptığım için kayma olmadı.
- Buzdolabında 3-4 saat bekletin bir gece evvelce yapılırsa daha hoş oluyor.
Piramit pastamız hazır afiyet olsun.
Not; dilerseniz kalan pastanızı dondurucuya koyabilirsiniz elinizin altında hazır olur.
Bisküvili Muzlu Piramit Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















