Bisküvili Muhallebi Tarifi
Bisküvili Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket sade krem şanti
Üzeri için;
- Yarım paket sade petibör bisküvi
Bisküvili Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta çırpıcı yardımı ile pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
- Tencereyi ocağa alıp muhallebimiz göz göz oluncaya kadar uygunca karıştıralım.
- Muhallebimizi ocaktan almaya yakın vanilyamızı ekleyip çırpıcı ile karıştıralım.
- Pişen muhallebimizi derin kaseye alıp krem şantiyi içine ek edelim ve mikser yardımı ile karıştıralım.
- Bisküvileri robottan çekelim toz haline gelecek formda yapalım.
- Muhallebimiz kıvamını aldıktan sonra servis edeceğimiz kaselere alt kısma bisküvi sonra muhallebi en üst kısma bisküvi gelecek formda servis edelim. Afiyet olsun 🤗.
Bisküvili Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












