Bisküvi Ve Muhallebili Çıtır Kadayıf (Yaz Tatlısı)

Bisküvi Ve Muhallebili Çıtır Kadayıf (Yaz Tatlısı) Tanımı İçin Malzemeler

Çıtır kadayıf için gereçler;

  • 1 paket hazır kadayıf
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebi için materyaller;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Bisküvi Ve Muhallebili Çıtır Kadayıf (Yaz Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle çıtır kadayıfı yapmakla başlıyoruz ki soğuması gerekli ,yapışmaz tavayı tereyağımız ekleyelim ,eriyince kadayıfımız şeker ceviz hoş karıştırıp ocaktan alalım.
  2. Sıra muhallebi imaline geçelim gerekli materyalleri tencere ye sırasıyla koyalım karıştırarak pişirelim ve en son tereyağı ve vanilya ekleyelim.
  3. Yapacağımız kalbimiz tabanına çıtır kadarla ince katman halinde yayalım daha sonra muhallebiyi ekleyelim bir sıra bisküvimizi dizip tekrar muhallebi biskivi dizelim .
  4. En son muhallebiyi ekleyip üzerini düzeltikten sonra az olacak formda tekrar çıtır kadayıf ek edelim ve hindistan cevizi ile süsleyelim.
    Not ;ben çıtır kadayıf daha evvel yapmış kavanozda buzdolabın da koruma etmiş onu kullandım artan tekrar kullanabilir.

Bisküvi Ve Muhallebili Çıtır Kadayıf (Yaz Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Porsiyonluk Alman Pastası
Patlıcan Sarma
Sütlü Brokoli ( 8+ Ay)
Sulu Yemek İçin Yeşil Fasulye Konservesi
Turşulu Köz Biberli Tarator
5 Dakikada Robotta Cigkofte
Hdabla | © 2025 |