Bisküvi Ve Muhallebili Çıtır Kadayıf (Yaz Tatlısı)
Bisküvi Ve Muhallebili Çıtır Kadayıf (Yaz Tatlısı) Tanımı İçin Malzemeler
Çıtır kadayıf için gereçler;
- 1 paket hazır kadayıf
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebi için materyaller;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Bisküvi Ve Muhallebili Çıtır Kadayıf (Yaz Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle çıtır kadayıfı yapmakla başlıyoruz ki soğuması gerekli ,yapışmaz tavayı tereyağımız ekleyelim ,eriyince kadayıfımız şeker ceviz hoş karıştırıp ocaktan alalım.
- Sıra muhallebi imaline geçelim gerekli materyalleri tencere ye sırasıyla koyalım karıştırarak pişirelim ve en son tereyağı ve vanilya ekleyelim.
- Yapacağımız kalbimiz tabanına çıtır kadarla ince katman halinde yayalım daha sonra muhallebiyi ekleyelim bir sıra bisküvimizi dizip tekrar muhallebi biskivi dizelim .
- En son muhallebiyi ekleyip üzerini düzeltikten sonra az olacak formda tekrar çıtır kadayıf ek edelim ve hindistan cevizi ile süsleyelim.
Not ;ben çıtır kadayıf daha evvel yapmış kavanozda buzdolabın da koruma etmiş onu kullandım artan tekrar kullanabilir.
Bisküvi Ve Muhallebili Çıtır Kadayıf (Yaz Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










