Biskrem Kurabiye
Biskrem Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 60 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Çeyrek çay bardağı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
İçine;
- Kakaolu fındık kreması
Biskrem Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru olan materyaller hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alıp yeterlice karıştırın.
- Un ve vanilini eleyerek ilave edin( un markasına nazaran ölçüsü değişiklik gösterebilir denetimli koyun) kulak göğsü kıvamında yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Kakaolu fındık kremasını buzdolabında bekletin.
- İyice soğusunda hamurun içine koyarken kapatmanız kolay olsun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp içini oyun, fındık kremasından 1 çay kaşığı kadar koyup ağzını kapatıp yuvarlayın ve üzerine yavaşça bastırıp yassılaştırın.
- Biskrem imgesi vermek için bıcakla üzerine derin olmayacak biçimde desen çizin.
- Daha evvel ısınmış 175derece fansız ayar fırında rengi dönene kadar pişirin.
- Benim fırınım 15dkda pişirdi. Siz kendi fırınınıza nazaran denetimli pişirin. Afiyet olsun✨✨.
Biskrem Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















