Bir Hamurdan İki Çeşit Poğaça
Bir Hamurdan İki Çeşit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 125 gram tereyağ
- 2 adet yumurta ( sarısı üzeri için)
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket istant maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağından biraz fazla un
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
Bir Hamurdan İki Çeşit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına ılık süt, şeker ve mayayı alıp karıştıralım, üzerini kapatıp 6-7 dakika bekletelim.
- Sonrasında sıvı yağ ılık su mahlep yumurta beyazını ek edip karıştıralım.
- Azar azar un ek ederek yoğurmaya başlayalım bu ortada tuzu ek edelim.
- Onun tamamını ek edip hamuru toparladıktan sonra oda ısısında yumuşamış tereyağını ekleyip hamuru 5-6 dakika daha yoğurmaya devam edelim.
- Güzelce yoğurduğumuz hamurun streç sineması üzerini kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru tezgaha alıp hafif yoğuralım havasını alalım ve mandalinadan biraz daha küçük bezeler yapalım.
- Ben bir tepsisini yuvarlak poğaça formunda hazırladım hazırladığımız bezeleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler yapalım evvelce ısıttığımız 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
- Burgu poğaça yapmak için hazırladığımız bezeleri hafif un serperek açalım, fırça ile hafif su sürelim 6 eşit kesime kesip üst üste koyup dikine bıçakla kesip rulo formunda kıvırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıttığımız fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
- Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
- Not: ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım ki poğaçalar puf puf yumuşak olsun yuvarlak poğaçaların içine peynir ya da zeytin koyabilirsiniz.
Bir Hamurdan İki Çeşit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















