Bir Hamurdan Beş Çeşit Poğaça
Bir Hamurdan Beş Çeşit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 2 yumurta (1 sarısı üzerine)
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 8-9 su bardağı un
İçine;
- Patates
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam pul biber
- Bir tutam tuz
- Rendelenmiş kaşar
- Sucuk
- Mısır
- Zeytin
- Domates sosu
- Biber
- Peynir
Arası için;
- 50 gram eritilmiş tereyağı
Bir Hamurdan Beş Çeşit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur yoğurma kabına süt şeker ve mayayı alıp karıştırıyoruz.
- 5 dk mayalandırdıktan sonra geriye kalan materyalleri ekleyip hafif ele yapışan poğaça hamuru elde ediyoruz.
- Hamurumuz iki katına çıkınca form vermeye başlıyoruz.
- Hamuru beş eşit modüle bölüyoruz.
- Öncelikle rulo poğaça için haşlanmış patatesi ezip doğranmış maydanoz ve pul biber ile karıştıyoruz.
- Pizza poğaça için sucukları,biberleri istediğimiz büyüklükte doğruyoruz.
- Açma poğaça için hamuru unla açıyoruz.
- Yağlayıp ince şeritler halinde kesiyoruz.
- Kestigimiz 3 şeriti birleştirip açma biçimi veriyoruz.
- Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip fırına gönderiyoruz.
- Pizza poğaça için hamuru ince bir halde açıyoruz.
- Büyük bir bardak yardımıyla yuvarlak halde kesip tepsiye diziyoruz.
- Üzerini çatallayıp domates sosunu sürüyoruz.
- Sırasıyla üzerine rendelenmiş kaşar, sucuk, mısır, biber ve zeytin koyup fırına veriyoruz.
- Rulo poğaça için hamuru ince bir formda açıyoruz ve yağlıyoruz.
- Zarf formunda kapatıp 5 dk dinlendirdikten sonra tekrar açıyoruz ve patates harcını her yerine sürüp rulo yapıyoruz.
- 3 parmak büyüklüğünde modüller kesip tepsiye diziyoruz.
- Elimizle hafif bastırıp yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz akabinde fırına veriyoruz.
- Parmak poğaça için hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
- Elimizle biraz açıp yağa batırıp 10 dk tepside dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dinlendikten sonra küçük oklava yardımıyla uzun ince açıp hamurun iki ucunu birleştirip ortasına oklavayı geçiriyoruz elimizle bir yandan hamuru başka yandan oklavayı çekiştirerek hamuru açıldığı kadar açmaya çalışıyoruz.
- Oklavayı çekmeden hamurun üstüne kaşar ve sucuk koyup oklavayla sarıyoruz.
- Burma baklavadaki üzere lakin burda büzüştürmeden hamuru yalnızca sararak hal vermeye çalışıyoruz.
- Oklavayı çekip hamuru tepsiye diziyoruz.
- Yumurta sürüp çörek otu serpiyoruz fırına veriyoruz.
- Diğer poğaçaya klasik poğaça halini veriyoruz içine peynir koyup kapatıyoruz.
- Yumurta sürüp çörek otu serpiyoruz akabinde fırına veriyoruz.
- 180 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz.
Bu ölçülerle dolu dolu 3 tepsi poğaça çıkıyor. Afiyet bal şifa olsun ♥️.
Bir Hamurdan Beş Çeşit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











