Fırında Mantar Dizmesi

Fırında Mantar Dizmesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kestane mantarı
  • 2-3 çarliston yahut kapya biber

Sosu:

  • 250 ml su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı biberiye

Köftesi:

  • 300 gr. orta yağlı kıyma
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 orta uzunluk soğan rendesi

Fırında Mantar Dizmesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte için soğanın suyunu sıkalım.
  2. Tüm gereçleri ekleyip yoğuralım. Yassı köfteler yapalım.
  3. Mantarları sapından ayırıp soyalım.
  4. Büyük olanları ikiye bölüp tepsiye bir köfte bir mantar çanağı yerleştirelim.
  5. Orta kısma kalan köfte ve mantar saplarını, her tarafına da çarliston biberi yerleştirelim.
  6. Sosunu karıştırıp üzerlerine dökelim.
  7. 200 derece 40 dakikada fanlı ayarda çalıştırdığım fırına daha soğukken atıp beş dakika sonra ısınınca yağlı kağıdı ıslatıp buruşturup açtım ve üstüne serdim.
  8. Bu halde pişmeye devam etti.
  9. Son beş dakika kala kağıdı kaldırıp baktım kızarması kâfi gelmediyse kağıdı aldım ve kalan dakikalarında da üstü açık pişirdim.

Fırında Mantar Dizmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilek Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Tarte Tatin
Lavaş Tava Böreği
Brownie Kurabiye
Sağlıklı Lavaş Ekmek
Dereotlu Peynirli Rulo Çörek
Cevizli Izgara Zeytinli Kuru Domates Mezesi
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet