Biftekli Çedar Peynirli Pizza Sandviç
Biftekli Çedar Peynirli Pizza Sandviç Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram napoliten pizza hamuru
- 1 adet antrikot biftek (180 gr.)
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 3-4 dilim çedar peyniri
- Roka
Biftekli Çedar Peynirli Pizza Sandviç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tezgahın üzerine bir ölçü irmik unu (semola) serpin. Hamurun her iki tarafını da irmik ununa bulayın ve ellerinizle pizza tabanı haline getirin (videoda izleyebilirsiniz)
- Üzerine zeytinyağı gezdirin ve akabinde yarım ay formunda katlayın. Tekrar üzerine zeytinyağı gezdirin (dikkat çok fazla olmasın)
- Önceden 230 derece alt/üst ayar ısıtılmış fırında (veya fırınınızda varsa tercihen pizza fonksiyonunda) üzeri kızarana kadar pişirin (bende yaklaşık 12 dakika sürdü)
- Bifteğinizi ince dilimleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Öbür gereçleri elinizin altında hazırda tutun.
- Orta uzunluk tavanızı ısıtıp 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekledikten sonra etleri kızartın. Soğanı da ekleyip ikisini bir ortada kızartın.
- Tereyağını ekleyip tuz, karabiber ve kekik ekledikten sonra güzelce karıştırın.
- Etleri tavanın ortasına toparlayıp üzerine çedar peyniri koyun. Ocağın altını en düşük ayara getirdikten sonra tavanın kapağını kapatıp peynirin erimesini bekleyin.
- Pizza sandviçini fırından alın ve açın. Üzerine roka ve etleri yerleştirip kapatın. Ortadan kesin ve çabucak sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Biftekli Çedar Peynirli Pizza Sandviç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








