Bidonda Yaprak Salamura

Bidonda Yaprak Salamura Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg asma yaprağı
  • Kaya tuzu
  • Sıcak su

En son suyu için :

  • Bidonun içi dolacak formda çeşme suyu
  • Kaya tuzu

Bidonda Yaprak Salamura Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yapraklarımızı aksi olacak formda yani damarları görünecek halde üst üste katarak desteler yapalım.
  2. Daha sonra yaprak destelerimizi yıkayalım ve geniş bir tencereye içi dolacak halde su dolduralım ve suyumuzu kaynatalım.
  3. Kaynadıktan sonra yıkadığımız deste yaprakları kaynayan suya ekleyelim ve yapraklarımızın rengi sarı olana kadar ortada karıştırarak pişirelim.
  4. Daha sonra soğuması için bir tepsiye alalım ve soğuduktan sonra elimize bir deste yaprak alarak köküne ve üzerine tuz ekleyip saralım ve 5 kg luk bidona dolduralım yaprakları hepsini bu halde yapalım ve hepsi bittikten sonra bidonun iç su dolacak biçimde.
  5. Çeşme suyu ve kaya tuzu ek edelim karıştıralım ve en sonunda üzerine dökelim ve elimizle bastıralım ve bidonun kapağın sıkıca kapatın ve aksi çevirip 1 gün boyunca bu halde bekletelim.

Not :)İsterseniz tuz katmayıp buzdolabı poşetlerine hisse ederek buzlukta koruma edebilirsiniz.

Bidonda Yaprak Salamura Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Sebze Çorbası
Hayal Kek
Napoliten Soslu Spagetti Makarna
Fırında Patates Köfte
Kahvaltılık Yoğurt Kavurması
Focaccia Ekmeği
Hdabla | © 2025 |