Bıçak Tatlısı

Bıçak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 175 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Süsü için :
- Fıstık tozu isteğe bağlı
Bıçak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi kaynatalım. Su ve şekeri ocağa alıp kaynayana kadar pişirelim, kaynamaya başlayınca içine bir dilim limon atıp 20 dk. Kaynatalım, daha sonra soğumaya bırakalım.
- Hamurumuz için un hariç tüm malzemeyi karıştırıp,unu yavaş yavaş denetimli bir halde ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
- Daha sonra elimizle oval bir form verip bir bıçak ile üzerine vurarak fotoğraftaki halli elde edelim.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardıktan 3-4 dk sonra soğuk şerbeti üzerine döküp 3 saat şerbetini çekmesini bekleyelim.
- Daha sonra servis edebilirsiniz.
- Bu tanım ile tam 20 yada 25 adet çıkıyor.
- Şerbet soğuk tatlımız sıcak olmalıdır.
- Süsü için fıstık tozu üzerine servis edin afiyet olsun şimdiden 🥰👍.
Bıçak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





