Biberli Peynirli Poğaça

Biberli Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (bir tane sarıyı üzeri için ayırıyoruz )
  • 100 gram tereyağ ( oda sıcaklığında)
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Tuz

İç harcı için:

  • 2 adet çarliston biber
  • 500 gram lor peyniri

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu
  • Susam

Biberli Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce iç harcı hazırlayalım.
  2. Çarliston biberlerin çekirdekleri temizlenir ve minik minik doğranır.
  3. Az yağda tavada dirilikleri gidene kadar biraz sotelenir.
  4. Biberler soğuduktan sonra lor peyniri ile uygunca karıştırılır.
  5. Poğaça hamuru için yumurta, sıvı yağ, tereyağ, tuz ve yoğurt karıştırılır.
  6. En son kabartma tozu ve un denetimli bir formda ek edililerek uygunca yoğrulur.
  7. Poğaça hamurundan yumurta büyüklüğünde kesimler alıp avuç içinde yuvarlanır.
  8. Avuç içinde sıkıştırarak açılır ve ortasına bir tatlı kaşığı kadar peynirli biberli harçtan konulur ve yarım ay biçiminde kapatılır.
  9. Yağlı kağıt serilmiş uygun bir fırın tepsisine dizilir.
  10. Hamur bitene kadar devam edilir.
  11. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımı sürülür.
  12. Çörek otu ile susam da serpilir.
  13. Önceden ısıtılmış 175 °c fırında 20-25 dk denetimli pişirilir. Afiyet olsun.

Biberli Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimekli Kabak Yemeği
Sarımsaklı, Yeşil Mercimekli, Zeytinyağlı Bulgur Pilavı
İç Pilavlı Tavuk
Meyveli Damla Çikolatalı Muffin
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
Muhallebili Kadayıf (Hafif Aynı Zamanda Çok Pratik Ve Lezzetli)
Hdabla | © 2025 |