Biberli Peynirli Poğaça
Biberli Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (bir tane sarıyı üzeri için ayırıyoruz )
- 100 gram tereyağ ( oda sıcaklığında)
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1.5 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Tuz
İç harcı için:
- 2 adet çarliston biber
- 500 gram lor peyniri
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
- Susam
Biberli Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce iç harcı hazırlayalım.
- Çarliston biberlerin çekirdekleri temizlenir ve minik minik doğranır.
- Az yağda tavada dirilikleri gidene kadar biraz sotelenir.
- Biberler soğuduktan sonra lor peyniri ile uygunca karıştırılır.
- Poğaça hamuru için yumurta, sıvı yağ, tereyağ, tuz ve yoğurt karıştırılır.
- En son kabartma tozu ve un denetimli bir formda ek edililerek uygunca yoğrulur.
- Poğaça hamurundan yumurta büyüklüğünde kesimler alıp avuç içinde yuvarlanır.
- Avuç içinde sıkıştırarak açılır ve ortasına bir tatlı kaşığı kadar peynirli biberli harçtan konulur ve yarım ay biçiminde kapatılır.
- Yağlı kağıt serilmiş uygun bir fırın tepsisine dizilir.
- Hamur bitene kadar devam edilir.
- Poğaçaların üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımı sürülür.
- Çörek otu ile susam da serpilir.
- Önceden ısıtılmış 175 °c fırında 20-25 dk denetimli pişirilir. Afiyet olsun.
Biberli Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















