Biberli Kuru Fasülye

Biberli Kuru Fasülye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye (bir gece evvelce suda bekletilmiş)
  • 1 adet yeşil biber (ince doğranmış)
  • 1 adet kırmızı biber (ince doğranmış)
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 su bardağı su (kontrollü ekleyin, gerekirse artırabilirsiniz)

Biberli Kuru Fasülye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyeyi haşlayın: bir gece evvelden suda bekletilmiş kuru fasulyeyi süzüp yıkayın.
  2. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. (tam pişmesine gerek yok, yemekte de pişecek. ) suyunu süzüp kenara alın.
  3. Soğan ve biberleri soteleyin geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
  4. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  5. Ardından yeşil ve kırmızı biberleri ekleyip birkaç dakika daha soteleyin.
  6. Salça ve baharatları ekleyin. Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
  7. Pul biber, tuz ve karabiberi ekleyin.
  8. Haşlanmış kuru fasulyeleri tencereye ekleyin.
  9. Daha sonra kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.

Biberli Kuru Fasülye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Püreli Tavuk Sote (Mutlaka Deneyin)
Sahurluk Pratik Kaşarlı Patates Ezme
(Kemal Paşa Tatlısı)
Et Güveç
Browni Kurabiye
Katmer Börek (Lezzet Dolu)
Hdabla | © 2025 |