Biberli Kuru Fasülye

Biberli Kuru Fasülye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye (bir gece evvelce suda bekletilmiş)
- 1 adet yeşil biber (ince doğranmış)
- 1 adet kırmızı biber (ince doğranmış)
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
- 4 su bardağı su (kontrollü ekleyin, gerekirse artırabilirsiniz)
Biberli Kuru Fasülye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasulyeyi haşlayın: bir gece evvelden suda bekletilmiş kuru fasulyeyi süzüp yıkayın.
- Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. (tam pişmesine gerek yok, yemekte de pişecek. ) suyunu süzüp kenara alın.
- Soğan ve biberleri soteleyin geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
- Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Ardından yeşil ve kırmızı biberleri ekleyip birkaç dakika daha soteleyin.
- Salça ve baharatları ekleyin. Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
- Pul biber, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Haşlanmış kuru fasulyeleri tencereye ekleyin.
- Daha sonra kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
Biberli Kuru Fasülye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
