Biberli Ekmek Tarifi
Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- Aldığı kadar un
Biberli harcı için;
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
- Susam
Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir yoğurma kabına un hariç başka materyalleri alıp karıştıralım.
- Unu denetimli bir biçimde ek edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru üzeri kapalı 40 dakika mayalandırmaya bırakalım.
- Harç için bir tavaya az sıvı yağ ve zeytin yağı alıp ince doğradığımız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavuralım. Ocaktan alıp öteki iç gereçlerini ekleyip güzelce karıştıralım.
- Mayalanan hamuru bezelere ayırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Hafif elimizle bastırıp 1 yemek kaşığına yakın harcımızdan üzerine yayalım.
- Bütün hamuru bu biçimde hazırlayıp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









