Biberli Ekmek Tarifi

Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

Biberli harcı için;

  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Susam

Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir yoğurma kabına un hariç başka materyalleri alıp karıştıralım.
  2. Unu denetimli bir biçimde ek edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamuru üzeri kapalı 40 dakika mayalandırmaya bırakalım.
  4. Harç için bir tavaya az sıvı yağ ve zeytin yağı alıp ince doğradığımız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavuralım. Ocaktan alıp öteki iç gereçlerini ekleyip güzelce karıştıralım.
  5. Mayalanan hamuru bezelere ayırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Hafif elimizle bastırıp 1 yemek kaşığına yakın harcımızdan üzerine yayalım.
  6. Bütün hamuru bu biçimde hazırlayıp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2 Yumurtalı Trileçe
Semizotu Salatası
Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı ( Çok Pratik)
İçli Köfte
Çıtır Tavuk, Brioche Ekmeği Ve Dip Sos (Videolu)
Fırında Kuşbaşı Tavuk
Hdabla | © 2025 |