Biberli Ekmek (Katıklı Acılı Ekmek)

Biberli Ekmek (Katıklı Acılı Ekmek) Tanımı İçin Malzemeler

Biberli ekmek hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant kuru maya yahut yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Biberli ekmek üzeri için;

  • 250-300 gram lor peyniri yahut çökelek
  • 4 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 adet ince kıyılmış kuru soğan
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • Yarım çay bardağı susam
  • Yarım çay bardağı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • (salçanız tuzluysa tuz eklemenize gerek yok)

Biberli Ekmek (Katıklı Acılı Ekmek) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak ılık su, ılık süt, şeker ve maya bir kasede karıştıralım.
  2. Üzerini streç ile örtüp 10 dakika mayanın aktifleşip kabarmasını bekleyelim.
  3. Yoğurma kabına tuzu,yağı,aktifleşen sütlü mayayı ve unu azar azar ekleyerek yoğuralım.
  4. Ele yapışmayan kulak göğsü kıvamındaki hamuru evvel streç sonra sofra bezi ile örtüp 45 dakika dinlendirelim.
  5. Üzeri için; soğanı ve maydanozu ince ince doğruyoruz yahut robotla çekiyoruz.
  6. Uygun bir kaba susam,çörek otu,baharatları, salçayı, maydanoz,tuz ve soğanı karıştırıyoruz.
  7. Lor peynirini ekleyip elimizle ufalıyoruz. (topak kalmasın)üzerine yağı ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler alıp iki elimiz ortasında bastırarak hal verelim.
  9. İsteyen biraz un ve merdaneyle daha ince açabilir.
  10. Yemek kaşığı yardımıyla hazırladığımız karışımdan üzerine ekleyip yayalım.
  11. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fansız fırında altları hafif kızarana kadar denetimli pişirelim. ***dilerseniz akşamdan hamuru yapıp buzdolabına koyup sabah pişirebilirsiniz.

Biberli Ekmek (Katıklı Acılı Ekmek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk Böreği
Patatesli Sucuklu ve Biberli Yumurta
Patlıcan Çığırtma
Lavaş Böreği
Havuçlu Pancarlı Yoğurtlu Meze
5 Dadikada Hazır Elmalı Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |