Biberli Ekmek

Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 pk maya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yaĝ
  • Tuz
  • Aldığı kadar un(ben fazla yaptığım için çabucak hemen iki paket un kullandım, siz isterseniz tanımın yarısını yapabilirsiniz)

Üzerine:

  • 2 kaşık biber salçası
  • 2 kaşık domates salçası
  • 4 adet soğan
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 su bardağı sıvı yaĝ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz

Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamuru hazırlayalım.
  2. Sütümüzü ılıtalım ocakta ve bir derin kaba alalım.
  3. İçine ılık su, maya ve şekeri ekliyelim ve elimizle karıştırarak eritelim.
  4. Daha sonra içine sıvı yağ, tuz, yoğurtu ekliyelim ve azar azar unu ekleyerek hamuru yoğuralım.
  5. Yumuşak bir hamur olmalı.
  6. Hamurumuzu bir saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  7. Harcı için soğanları ben robotta çektim, siz isterseniz rendeleyip yada çok küçük doğrayabilirsiniz.
  8. Sonra öteki gereçlerin hepsini ek edip yoğurdum.
  9. Hamurdan küçük bezeler alıp elinizle açıp üzerine harçtan ekleyin.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 210 derecede 20 dk pişti benim fırında.

Afiyet olsun, şifa olsun.

Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Portakal Reçeli Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kade (Kete) Tarifi (Ramazanın , Sahurların, Bayramın Vazgeçilmezi Olan O Tarif)
Borcamda Spoonful
Renkli Patates Salatası
Nefis Taco Tarzında Lavaş Arası Tavuk
Erik Kızılcık Kompostosu
Bursa Usulü Pideli Köfte (Videolu)
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.