Biberli Ekmek

Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 pk maya
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yaĝ
- Tuz
- Aldığı kadar un(ben fazla yaptığım için çabucak hemen iki paket un kullandım, siz isterseniz tanımın yarısını yapabilirsiniz)
Üzerine:
- 2 kaşık biber salçası
- 2 kaşık domates salçası
- 4 adet soğan
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı susam
- 1 su bardağı sıvı yaĝ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamuru hazırlayalım.
- Sütümüzü ılıtalım ocakta ve bir derin kaba alalım.
- İçine ılık su, maya ve şekeri ekliyelim ve elimizle karıştırarak eritelim.
- Daha sonra içine sıvı yağ, tuz, yoğurtu ekliyelim ve azar azar unu ekleyerek hamuru yoğuralım.
- Yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamurumuzu bir saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Harcı için soğanları ben robotta çektim, siz isterseniz rendeleyip yada çok küçük doğrayabilirsiniz.
- Sonra öteki gereçlerin hepsini ek edip yoğurdum.
- Hamurdan küçük bezeler alıp elinizle açıp üzerine harçtan ekleyin.
- Önceden ısıtılmış fırında 210 derecede 20 dk pişti benim fırında.
Afiyet olsun, şifa olsun.
Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




