Biberli Ekmek
Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4,5 -5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı susam
- 1 çay bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Baharatlar
Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Harcı için 2 yemek kaşığı biber salçası ,1 yemek kaşığı domates salçası ,1 adet büyük uzunluk soğan(ince ince doğra) 1/2 çay bardağı susam, 1 çay bardağı zeytinyağ ,1 çay bardağı kıyılmış ceviz ,1 yemek kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı kekik ,1/2 çay kaşığı kimyon ,1/2 çay kaşığı karabiber tüm malzemeyi karıştıralım harcımız hazır.
- Hamur için tüm malzemeyi ekleyip hamurumuzu mayalayalım, mayası gelen hamurumuzdan 30 beze alalım .
- Tepsiye aralıklarla dizip üzerine elimizle yahut bir bardak yardımı ile bastırıp bir tatlı kaşığı harcımızdan ekleyip 15 -20 dk da tepsi mayası getirin ⁉️
- 200 derecelik evvelden ısınmış fansız fırında 20 dakika pişirelim.
Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















