Biberli Ekmek

Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4,5 -5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı susam
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Baharatlar

Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Harcı için 2 yemek kaşığı biber salçası ,1 yemek kaşığı domates salçası ,1 adet büyük uzunluk soğan(ince ince doğra) 1/2 çay bardağı susam, 1 çay bardağı zeytinyağ ,1 çay bardağı kıyılmış ceviz ,1 yemek kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı kekik ,1/2 çay kaşığı kimyon ,1/2 çay kaşığı karabiber tüm malzemeyi karıştıralım harcımız hazır.
  2. Hamur için tüm malzemeyi ekleyip hamurumuzu mayalayalım, mayası gelen hamurumuzdan 30 beze alalım .
  3. Tepsiye aralıklarla dizip üzerine elimizle yahut bir bardak yardımı ile bastırıp bir tatlı kaşığı harcımızdan ekleyip 15 -20 dk da tepsi mayası getirin ⁉️
  4. 200 derecelik evvelden ısınmış fansız fırında 20 dakika pişirelim.

Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karpuzlu Fresh Kuplar
Limonlu Çatlak Kurabiye
Tavuk Suyu Çorbası
Fit Dondurma
Ev Yapımı Sucuk
Hızlı Pita Ekmeği
Hdabla | © 2025 |