Biber Salçası (Kahvaltılık)
Biber Salçası (Kahvaltılık) Tanımı İçin Malzemeler
- 7 kg kırmızı biber
- İri tuz
- Zeytinyağ
- Karabiber
Biber Salçası (Kahvaltılık) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberlerimi güzelce yıkıyorum.
- Daha sonra çekirdeklerini çıkarıyorum.
- Sapını ayırıp temizliyorum.
- Biberlerimi doğrayıp robotton geçiriyorum.
- Çok kalın olmayacak biçimde yansılara yayıyorum.
- Güneş gören bir yerde suyunu çekene kadar (ortalama 3 gün gibi) bekletiyorum.
- Gün çok karıştırıyorsunuz.
- Suyu çekmesine tuz atıyoruz kaç günde tozlanmış biçimde bekleniyorsunuz.
- Salçamız olunca kaldırırken üzerine zeytinyağ ve karabiber atar kavanozlara kaldırırsanız rengi koyu ve parlak oluyor.
- 7 kg biberden yaklaşık 1 buçuk kg salça çıktı.
- Kahvaltıları üzerine zeytinyağı ve kek atarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Biber Salçası (Kahvaltılık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






