Biber Salçası (Kahvaltılık)

Biber Salçası (Kahvaltılık) Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 kg kırmızı biber
  • İri tuz
  • Zeytinyağ
  • Karabiber

Biber Salçası (Kahvaltılık) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberlerimi güzelce yıkıyorum.
  2. Daha sonra çekirdeklerini çıkarıyorum.
  3. Sapını ayırıp temizliyorum.
  4. Biberlerimi doğrayıp robotton geçiriyorum.
  5. Çok kalın olmayacak biçimde yansılara yayıyorum.
  6. Güneş gören bir yerde suyunu çekene kadar (ortalama 3 gün gibi) bekletiyorum.
  7. Gün çok karıştırıyorsunuz.
  8. Suyu çekmesine tuz atıyoruz kaç günde tozlanmış biçimde bekleniyorsunuz.
  9. Salçamız olunca kaldırırken üzerine zeytinyağ ve karabiber atar kavanozlara kaldırırsanız rengi koyu ve parlak oluyor.
  10. 7 kg biberden yaklaşık 1 buçuk kg salça çıktı.
  11. Kahvaltıları üzerine zeytinyağı ve kek atarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Biber Salçası (Kahvaltılık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Tart (Kıyır Kıyır)
Tarçınlı Cevizli Anne Keki
Havuçlu Portakallı Damla Çikolatalı Meyveli Kek
Çikolatalı Cevizli Kurabiye (Videolu)
İzmir Köftesi (Tencerede)
Soğuk Sütlü Baklava
Hdabla | © 2025 |