Biber Dolması Tarifi | Tam Kıvamında Ve Nefis!

Biber Dolması Tanımı | Tam Kıvamında Ve Nefis! İçin Malzemeler
- 10-12 adet dolmalık biber
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan (ince koymak)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Maydanoz (ince kıyılmış)
- Dereotu
- Kuş üzümü
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su (iç harcı için)
- 1 su bardağı su (pişirme için)
Biber Dolması Tanımı | Tam Kıvamında Ve Nefis! Nasıl Yapılır?
- İç harcı hazırlayın: zeytinyağını tavaya alıp ince koyarak soğanı kavurun.
- Soğan pembeleşince pirinçi ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
- Ardından baharatları, tuzu, maydanozu, dereotunu ekleyin, kuş üzümünü ekleyin ve karıştırın. (özellikle kuş üzümünü yaparken yumuşaması için sıcak suda bekletin)
- İç harca 1,5 su bardağı sıcak suya katılıp suyunun ölçüsüne kadar kalır, akabinde soğumaya bırakılır.
- Biberleri hazırlayın: dolmalık biberlerin sap kısımlarını başka farklı çıkararak içlerini temizleyin.
- Hazırladığınız iç harcı biberlere doldurup, kapak yapabilirsiniz.
- Üzerine domates dilimleriyle yapabilirsiniz.
- Dolmaları tencereye dizin, zeytinyağı dökün ve üzerine sıcak su ek edin.
- Kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık 30-35 dakika).
- Sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz ve yoğurt koyabilirsiniz. Afiyet olsun!.
Biber Dolması Tanımı | Tam Kıvamında Ve Nefis! Fotoğraflı Yapılışı







