Biber Dolması (Anne Eli)

Biber Dolması (Anne Eli) Tanımı İçin Malzemeler

  • Her bibere 1 yemek kaşığı pirinç (10 biber, 10 yemek kaşığı pirinç)
  • 3 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Taze nane ve maydanoz yarım bağ ikiside
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salça
  • 1 su bardağı domates sosu konut yapımı
  • 1 tatlı kaşığı sumak kimyon yarım karabiber

Biber Dolması (Anne Eli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci tuzlu sıcak suda ıslat 15 dk. Bütün gereçleri robottan çek karıştır. Ben herseyi robotta çekiyorum.
  2. Çektirirken robotu elinize alıp sallayarak basarsanız ne soğanlarda sulanma oluyor ne de nane maydanozu çekerken büyük kesim kalıyor. Hepsi susuz ve un ufak oluyor 🔚
  3. Biberleri doldur ,ben düdüklüde çok küçük bir ile yapıyorum (1,5 su bardağı su).
  4. Üstünden hafif tuz ve zeytinyağı gezdir pişir✔️

Biber Dolması (Anne Eli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimekli Soğuk Yoğurt Çorbası (Pcos Dostu)
Karamelli Çikolatalı Tart Kek
Fırında Soslu Karnabahar
Ekmek Arası Sebzeli Kıyma
Enfes Balaban Kebabı
Tom Ve Jerrynin Tavuğu
Hdabla | © 2025 |