Biber Dolması (Anne Eli)
Biber Dolması (Anne Eli) Tanımı İçin Malzemeler
- Her bibere 1 yemek kaşığı pirinç (10 biber, 10 yemek kaşığı pirinç)
- 3 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Taze nane ve maydanoz yarım bağ ikiside
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salça
- 1 su bardağı domates sosu konut yapımı
- 1 tatlı kaşığı sumak kimyon yarım karabiber
Biber Dolması (Anne Eli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci tuzlu sıcak suda ıslat 15 dk. Bütün gereçleri robottan çek karıştır. Ben herseyi robotta çekiyorum.
- Çektirirken robotu elinize alıp sallayarak basarsanız ne soğanlarda sulanma oluyor ne de nane maydanozu çekerken büyük kesim kalıyor. Hepsi susuz ve un ufak oluyor 🔚
- Biberleri doldur ,ben düdüklüde çok küçük bir ile yapıyorum (1,5 su bardağı su).
- Üstünden hafif tuz ve zeytinyağı gezdir pişir✔️
Biber Dolması (Anne Eli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









