Biber Dolması
Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 10-12 adet küçük dolmalık biber
- 1 adet kuru soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 adet büyük uzunluk domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Dolmaların üzerine kapak yapmak için;
- 1 adet küçük uzunluk domates
Sosu için;
- 1 kaşık salça
- 2 su bardağı sıcak su
Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan doğranıp, yayvan bir tencerede zeytinyağıyla kavrulur.
- Soğan kavrulduktan sonra domates doğranıp içine atılır. Evvelden yıkanmış pirinç içine katılıp, kavurmaya devam edilir.
- Kavrulurken biberler yıkanıp başları çıkarılır.
- Pirinçler de kavrulduktan sonra içine tuz ve karabiber katılır. Güzelce karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır.
- Hazırlanan iç biberlerin içine eklenip orta uzunluk bir tencereye dizilir.
- Sosu için 1 kaşık salçaya sıcak su katılır, karıştırılır.
- Yıkanan domates kesilerek biberlere kapak yapılır.
- Hazırlanan sos biberlerin üzerinde gezdirilir. Sıcak su eklenir.
- Küçük ocakta altı açık biçimde 20 dk piştikten sonra altı kısılıp 30 dk daha pişirilir.
Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






