Biber Dolması
Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo dolmalık biber
- Her biber için bir kaşık pirinç (biraz bulgur karışık yapabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Bir ölçü kimyon
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- Yeterli ölçüde tuz
- Üzerini kapatmak için domates
Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri yıkayıp içini boşaltıyoruz onlar bir kenarda beklerken pirinci yıkayıp süzüyoruz.
- Üzerine doğradığımız soğanları, salçayı, baharatları yağı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Biberlerin içlerini doldurup üzerlerine domates dilimleri kapatıyoruz.
- Tenceremize dizip üzerine salçalı su yapıyoruz, üzerine geçer geçmez salçalı suyu ekliyoruz.
- Ben bir ölçü tavuk suyu kullandım.
- Ocakta kaynadıktan sonra kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişiriyoruz, afiyet olsun.
Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














