Biber Dolması
Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet dolmalık biber
- 2 modül tavuk göğsü
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 adet domates
- 1 tane yeşil biber
- Sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Pul biber
- Sıvı yağ
- Salça
- 1 su bardağı pirinç
- Su
Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk adım olarak tavuk göğsünü blender dan geçirelim bir karıştırma kabına alalım akabinde soğan biber sarımsak ve domates ise blender dan geçirip ekleyelim pirinci de yıkayıp koyalım bir kaşık salça iki kaşık yağ ve baharatları ekleyip uygunca karıştıralım.
- Daha sonra biberleri ayıklayıp bir kaç yerime bıçak yahut çatalla delelim ki hem içi sulu olsun ve âlâ pişsin sonrasında yıkayıp süzelim.
- Sonrasında içlerini harçtan koyup tencereye dizelim bir kaba iki kaşık salça, bir çay kaşığı tuz, biraz yağ koyalım.
- Az bir ölçü suyla evvel salçayı açalım daha sonra yaklaşık üç su bardağı ekleyip dolmaların üzerine dökelim, ocağa alalım.
- Biberler ve içindeki pirinçler uygunca pişene kadar pişireyim. Afiyet olsun 😊
Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










