Bezelyeli Portakallı Enginar (Bayılacaksınız)
Bezelyeli Portakallı Enginar (Bayılacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane çanak enginar
- 1 tane soğan
- 1 çay bardağı kadar bezelye
- 1 tane portakal(kan portakalı kullandım)
- 1 tane limon
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için
- Dereotu
- Limon rendesi
Bezelyeli Portakallı Enginar (Bayılacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları ay formunda doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
- Enginarları ortadan ikiye bölüp tencereye alalım.
- Üzerine bezelyeyi bir portakalın ve bir limonun suyunu sıkıp ekleyelim.
- Tuz ,şeker ve karabiberi ek edelim.
- 1 çay bardağı sıcak su ek edip ocağın en kısık gözünde yumuşayana kadar pişirelim.
- Soğuyunca dereotu ve limon kabuğuyla servis edelim.
Not:kan portakalı kullandım. Siz olağan portakalla da yapabilirsiniz😊.
Bezelyeli Portakallı Enginar (Bayılacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












