Bezelyeli Meze

Bezelyeli Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram haşlanmış bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam dereotu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı sumak

Yanı için;

  • 1 kase katı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Bir tutam tuz

Bezelyeli Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencerenin içine zeytinyağını alalım üzerine küp küp doğradığımız soğanları ekleyip sararana kadar kavuralım.
  2. Doğradığımız dereotunu ekleyip karıştıralım.
  3. Haşladığımız bezelyeyi ek edelim ve güzelce karıştıralım.
  4. Tuzunu ve sumak ekşisinide ekleyip 5 dakika kapağı kapalı bir formda kısık ateşte pişirelim.
  5. Ocağın altını kapatalım. Servis tabağına alıp soğmaya bırakalım.
  6. Bir kaseye yoğurdumuzu alalım.
  7. Sarımsağı rendeleyip ekleyelim.
  8. Tuzunu ve nanesini ekleyip karıştıralım.
  9. Servis tabağımızın yan tarafına ekleyelim.
  10. Bir saat buz dolabında dinlendirelim.
  11. Artık mezemiz hazır dilediğiniz vakit servis yapa bilirsiniz. Afiyet olsun.

Bezelyeli Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeker Pare (Tam Tutan Tarif)
Eli Böğründe Alternatifi
Nişastalı Meyveli Muhallebi
Kabak Çekirdekli Tuzlu Kurabiye
Yaz Tatlısı Meyveli Parfe Tarifi (Videolu)
Kokoş Pastane Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |