Bezelyeli Meze
Bezelyeli Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram haşlanmış bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam dereotu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı sumak
Yanı için;
- 1 kase katı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Bir tutam tuz
Bezelyeli Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencerenin içine zeytinyağını alalım üzerine küp küp doğradığımız soğanları ekleyip sararana kadar kavuralım.
- Doğradığımız dereotunu ekleyip karıştıralım.
- Haşladığımız bezelyeyi ek edelim ve güzelce karıştıralım.
- Tuzunu ve sumak ekşisinide ekleyip 5 dakika kapağı kapalı bir formda kısık ateşte pişirelim.
- Ocağın altını kapatalım. Servis tabağına alıp soğmaya bırakalım.
- Bir kaseye yoğurdumuzu alalım.
- Sarımsağı rendeleyip ekleyelim.
- Tuzunu ve nanesini ekleyip karıştıralım.
- Servis tabağımızın yan tarafına ekleyelim.
- Bir saat buz dolabında dinlendirelim.
- Artık mezemiz hazır dilediğiniz vakit servis yapa bilirsiniz. Afiyet olsun.
Bezelyeli Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















