Bezelyeli Havuçlu Pilav

Bezelyeli Havuçlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç (ya da tercihinize göre)
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet havuç (küçükse 2 adet)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • Tuz ve karabiber
  • Birkaç damla limon suyu

Bezelyeli Havuçlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle havucu rendeliyoruz.
  2. Tencereye tereyağı koyup eritiyoruz ve havucu 3-4 dk kavuruyoruz.
  3. Üzerine bezelyeyi ek ediyoruz.
  4. 2 bardak sıcak suyu da ekleyip içine tuz, karabiber ve limon suyunu koyuyoruz.
  5. Son olarak yıkadığımız pirinçleri tencereye boşaltıyoruz şöyle bir karıştırıp kapağı kapatıyoruz ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
  6. Pilav pişince 10 dk kadar kapağını açmadan demlenmesini bekleyip sonra uygunca karıştırıyoruz.Afiyet olsun 🌸.

Bezelyeli Havuçlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Ispanaklı Susamlı Tavuk
Kapalı Lahmacun
Az Ölçülü Nefis İrmik Helvası
Dereotulu Soslu Somon Balığı
Kıymalı Çıtır Patlıcan Rulo
Kara Gelin Pastası
Hdabla | © 2024 |