Bezelyeli Havuçlu Pilav

Bezelyeli Havuçlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinç (ya da tercihinize göre)
- Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 adet havuç (küçükse 2 adet)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- Tuz ve karabiber
- Birkaç damla limon suyu
Bezelyeli Havuçlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havucu rendeliyoruz.
- Tencereye tereyağı koyup eritiyoruz ve havucu 3-4 dk kavuruyoruz.
- Üzerine bezelyeyi ek ediyoruz.
- 2 bardak sıcak suyu da ekleyip içine tuz, karabiber ve limon suyunu koyuyoruz.
- Son olarak yıkadığımız pirinçleri tencereye boşaltıyoruz şöyle bir karıştırıp kapağı kapatıyoruz ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
- Pilav pişince 10 dk kadar kapağını açmadan demlenmesini bekleyip sonra uygunca karıştırıyoruz.Afiyet olsun 🌸.
Bezelyeli Havuçlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



