Bezelyeli Basmati Pilav

Bezelyeli Basmati Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 tutam ince kıyım dere otu
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1,5 su bardağı sıcak su (et yada tavuk suyu da olur)
- 1 fincan şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Arzu edilirse toz karabiber
- İstenilen kadar tuz
Bezelyeli Basmati Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Basmati pirinç ıslatılır ve yıkanır.
- Bezelye haşlanır ve kenara koyulur.
- Dereotu yıkanır ve ince kıyıır kenara konur.
- Tereyağı ve zeytinyağı ocağa konulur ve şehriye biraz renk değiştirine kadar kavrulur.
- Ardından pirinç şeffaflaşana kadar kavrulur.
- Bu basamakta tuz ve karabiberi ekleyin.
- Dereotu ve bezelyeyi de ekleyip biraz karıştırın.
- Son olarak ocak en kısığa alınıp su eklenir ve pişmesi beklenir.
- Parlak olması için suyunu çektikten sonra bir tatlı kaşığı kadar tereyağ ekleyip karıştırabilirsiniz.
- Pişmesinin akabinde 10 dakika pirinçi sararak kenarda bekletin ki güzelce demlensin. Afiyet olsun.
Bezelyeli Basmati Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





