Bezelyeli Basmati Pilav

Bezelyeli Basmati Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 tutam ince kıyım dere otu
  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1,5 su bardağı sıcak su (et yada tavuk suyu da olur)
  • 1 fincan şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Arzu edilirse toz karabiber
  • İstenilen kadar tuz

Bezelyeli Basmati Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Basmati pirinç ıslatılır ve yıkanır.
  2. Bezelye haşlanır ve kenara koyulur.
  3. Dereotu yıkanır ve ince kıyıır kenara konur.
  4. Tereyağı ve zeytinyağı ocağa konulur ve şehriye biraz renk değiştirine kadar kavrulur.
  5. Ardından pirinç şeffaflaşana kadar kavrulur.
  6. Bu basamakta tuz ve karabiberi ekleyin.
  7. Dereotu ve bezelyeyi de ekleyip biraz karıştırın.
  8. Son olarak ocak en kısığa alınıp su eklenir ve pişmesi beklenir.
  9. Parlak olması için suyunu çektikten sonra bir tatlı kaşığı kadar tereyağ ekleyip karıştırabilirsiniz.
  10. Pişmesinin akabinde 10 dakika pirinçi sararak kenarda bekletin ki güzelce demlensin. Afiyet olsun.

Bezelyeli Basmati Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır Paçanga Böreği
Tekirdağ Köftesi
Yaprak Sarma
Sarımsaklı Pilav (Osmanlı Saray Mutfağından Bir Başyapıt)
Limonlu Çatlak Kurabiye
Vişneli Bisküvili Kup
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet