Bezelye Yemeği
Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo bezelye
- 1 büyük uzunluk patates
- 1 büyük uzunluk havuç
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- 1 büyük uzunluk domates
- 1 küçük kapya biber (tercihen)
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı çiçek yağı
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- Sıcak su
Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi yağda kavuralım. Kavrulan gerece salça ve rendelenmiş domatesi ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Sonrasında küp küp doğradığımız patates ve havucu ekleyelim bir iki çeşit karıştırdıktan sonra bezelyeyi ekleyelim 3 4 dakika orta ateşte kavuralım.
- Sonrasında üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim. Tuzu ve karabiberi ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirelim. Afiyet olsun.
Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











