Bezelye Yemeği

Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo bezelye
  • 1 büyük uzunluk patates
  • 1 büyük uzunluk havuç
  • 1 büyük uzunluk kuru soğan
  • 1 büyük uzunluk domates
  • 1 küçük kapya biber (tercihen)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı çiçek yağı
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • Sıcak su

Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi yağda kavuralım. Kavrulan gerece salça ve rendelenmiş domatesi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  2. Sonrasında küp küp doğradığımız patates ve havucu ekleyelim bir iki çeşit karıştırdıktan sonra bezelyeyi ekleyelim 3 4 dakika orta ateşte kavuralım.
  3. Sonrasında üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim. Tuzu ve karabiberi ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirelim. Afiyet olsun.

Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Kolay Kahvaltılık Pankek
Patlıcan Kebabı
Soslu Tas Kebabı
Garanti Sufle
Muhallebili Fıstıklı Kadayıf Tatlısı (Videolu)
Hamuru Yoğurmadan Katlama İle Mayalanan Bazlama
Hdabla | © 2025 |