Beze

Beze Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta akı
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz (çay kaşığının ucuyla yahut bir tutam )

Beze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta beyazı ve pudra şekerini 10 dakika boyunca yüksek dönemde çırpıyoruz.
  2. Krem şanti kıvamına gelmesi gerekiyor sizin için görsel eklicem çırpıcının ucunda durması gereken biçimi.
  3. Bezelerimizi tepsiye sıkmaya başlamadan evvel fırını evvelden 100 dereceye ayarlayalım ısınsın.
  4. Oluşan kremamızı sıkma torbasına yerleştirelim ( ben yıldız duy kullandım ) ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye küçük dokunuşlarla sıkalım.
  5. Tam 1 saat boyunca hiç fırının kapağını açmadan 100 derecede pişirelim.
  6. 1 saat dolduktan sonra kapağını yarım saat boyunca açmıyoruz ki sönmesinler sonrasında çıkartıp servis edebilirsiniz.

Afiyet bal şeker olsun :)).

Önemli not; şayet renkli bezeler istiyorsanız ,kahve, tarçın, kakao ya da çeşitli besin boyaları kullanabilirsiniz, şayet yağlı kağıt yoksa yerine silpat kullanabilirsiniz, pudra şekeri yerine toz şeker de kullanabilirsiniz ancak toz şeker daha güç eriyeceği için çırpma müddetini daha uzun tutmanız gerekiyor, krema torbası yoksa bir kaşık yardımıyla da bezelere form verebilirsiniz :).

Beze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Jersey Sütten Kaymak Ve Yoğurt
Süt Üzü Kuymağı
Haşhaşlı Revani
Köfteli İslim Kebabı
Glutensiz Kfc Tadında Tavuk
Portakallı Erimek Tatlısı
Hdabla | © 2025 |