Beyti Kebap (En Kolay,En Lezzetli)

Beyti Kebap (En Kolay,En Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram dana kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet kayta biber
  • Yarım soğan
  • 2 büyük diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük domates
  • 2 adet hazır lavaş

Domates sosu için;

  • 2 büyük uzunluk domates
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber

Beyti Kebap (En Kolay,En Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle domates, biber, soğan, sarımsak küp halde doğrayıp robota konulur ,ardından kıyma ,galeta unu ve baharatlar eklenir robotta 2-3 dk çekilir.
  2. 3 parmak kalınlığı halinde ve yaklaşık 10 cm kadar uzunluğunda kebaplara form vererek tepsiye dizilir.
  3. 15 dk fansız formda pişirilir (fırın denetimi yaparken kendi fırınınızın özelliğine dikkat edin).
  4. Sonra 1 lavaşa 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenip güzelce her yerine sürülür ve kebaplar dizilir ( pişince küçüldüğü için ben 4 adet koydum 1 lavaşa) lavaş sarılarak kapatılır.
  5. Kebapları 2 parmak kalınlığı ebatında kesip tepsiye dizelim üzerine sıvı yap sürüp 12-13 dk kadar kızartalım.
  6. Domates sosu için; 2 büyük domatesi robottan geçirip 3 yemek kaşığı tereyağ ile pişirelim 1 çay kaşığı karabiberi ekleyelim.
  7. Domatesler suyunu çekince kapatalım.
  8. Kebaplarımızı tabağa alalım domates sosu gezdirelim ve isteğe nazaran sunum yapalım. Afiyet olsun 🤤.

Beyti Kebap (En Kolay,En Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muffin
Labneli Köz Biber Mezesi
Mayalı Yumuş Yumuş Poğaça
Poğaça (Geceden Yoğur Sabah Pişir)
Spoonful
Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2025 |