Beyti Kebap (En Kolay,En Lezzetli)
Beyti Kebap (En Kolay,En Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram dana kıyma
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 adet kayta biber
- Yarım soğan
- 2 büyük diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küçük domates
- 2 adet hazır lavaş
Domates sosu için;
- 2 büyük uzunluk domates
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
Beyti Kebap (En Kolay,En Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle domates, biber, soğan, sarımsak küp halde doğrayıp robota konulur ,ardından kıyma ,galeta unu ve baharatlar eklenir robotta 2-3 dk çekilir.
- 3 parmak kalınlığı halinde ve yaklaşık 10 cm kadar uzunluğunda kebaplara form vererek tepsiye dizilir.
- 15 dk fansız formda pişirilir (fırın denetimi yaparken kendi fırınınızın özelliğine dikkat edin).
- Sonra 1 lavaşa 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenip güzelce her yerine sürülür ve kebaplar dizilir ( pişince küçüldüğü için ben 4 adet koydum 1 lavaşa) lavaş sarılarak kapatılır.
- Kebapları 2 parmak kalınlığı ebatında kesip tepsiye dizelim üzerine sıvı yap sürüp 12-13 dk kadar kızartalım.
- Domates sosu için; 2 büyük domatesi robottan geçirip 3 yemek kaşığı tereyağ ile pişirelim 1 çay kaşığı karabiberi ekleyelim.
- Domatesler suyunu çekince kapatalım.
- Kebaplarımızı tabağa alalım domates sosu gezdirelim ve isteğe nazaran sunum yapalım. Afiyet olsun 🤤.
Beyti Kebap (En Kolay,En Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









