Beyti Kebabı

Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 400 gram yağlı kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 diş sarımsak
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için sos;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates rendesi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üzerine;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı bile toz pul biber

Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan, biber ve sarımsağı blenderdan geçiriyoruz. Yoğurma kabına alıp içine öbür köfte materyallerini ekleyip yoğuruyoruz.
  2. Yufkayı açıyoruz yarısına salçalı karışımdan sürüyoruz d halinde katlıyoruz tekrar salçalı sos sürüyoruz. İçine uzunlamasına köfte harcından yayıp rulo formunda sarıyoruz.
  3. İki parmak büyüklüğünde kesimler kesip tepsiye diziyoruz. Üzerine kalan salçalı karışımdan sürüyoruz. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Fırında öteki bir tepside kapya biber ve domates közlüyoruz.
  5. Yoğurt ve sarımsağı karıştırıyoruz. Tereyağını kızdırıp toz pul biber ile karıştırıyoruz.
  6. Pişen beytileri servis tabağına dizip ortasına yoğurt koyuyoruz. Kenarına közlenmiş biber ve domates koyup üzerine tereyağı gezdiriyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️

Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Havuç Çorbası
Çilekli Sodalı Frozen Tarifi
Sütlaç
Amerikan Cookie Tarifi
Pizza Poğaça
Hdabla | © 2025 |