Beyti

Beyti Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- Yarım kg kıyma
- 1 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 1 tane rendelenmiş soğan
- 4-5 tane yufka
Sosu için;
- Yazdan koyduğum domates sosu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
Üzerine;
- Bir kase süzme yoğurt
- Tavada sıvı yağ ve pul biber kızdıralım
- 1 diş sarımsak
Görseli için;
- Biraz kapya ve yeşil biber
Beyti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymamızın içerisine köfte materyallerini ekleyelim yoğuralım.
- Yufkalarımızdan her birini açıp kenarları içe katlayalım ve uzunlamasına köftemizi yayalım.
- Saralım keselim ve yağladığımız tepsimize dikey halde dizelim ortasına kapya ve yeşil biberlerimizden ekleyelim.
- 180 derece ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım.
- Diğer tarafta tavamıza yağımızı koyup domates sosumuzu ekleyelim ,tuz ,nar ,ekşisi ,karabiber de ekleyip altını kapatalım fırındaki beytimizin üzerine yayalım tekrar pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra sarımsaklı yoğurdumuzu da ekleyip yağlı biber sosumuzu da ekleyip servis edelim.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Beyti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





