Beyaz Lahana Sarması Kıymalı

Beyaz Lahana Sarması Kıymalı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 top lahana
- Haşlamak için top lahananın üzerine gelecek kadar su
İç harcı için;
- Yarım kilo kıyma
- 2 sütlü kahve fincanı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- Nane
- Reyhan
- Kimyon
- Zerdeçal
Sarmaları pişirmek için;
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı
- Üzerine gelecek kadar su
Beyaz Lahana Sarması Kıymalı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel top lahanayı haşlayın.
- Haşladıktan sonra süzün ve sudan geçirin yapış yapış olmaması için.
- Sarmayı pişireceğimiz tencereye salça, tuz ve yağı koyup karıştırın.
- Daha sonra sarmanın iç gerecini hazırlamak için bir kaba tüm iç materyalini koyup yoğurun.
- Sonra top lahananın yapraklarını büyük bir formda alıp içini doldurun ve rulo biçiminde sardıktan sonra form verip tencereye koyun.
- Suyu üzerini kaplayacak biçimde koyun üzerine bir tabak yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatın.
- Kaynadıktan sonra altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin.
- Piştikten sonra sıcak servis yapın.Afiyet olsun 😋.
Beyaz Lahana Sarması Kıymalı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








