Beyaz Lahana Sarması Kıymalı

Beyaz Lahana Sarması Kıymalı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 top lahana
  • Haşlamak için top lahananın üzerine gelecek kadar su

İç harcı için;

  • Yarım kilo kıyma
  • 2 sütlü kahve fincanı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Nane
  • Reyhan
  • Kimyon
  • Zerdeçal

Sarmaları pişirmek için;

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı
  • Üzerine gelecek kadar su

Beyaz Lahana Sarması Kıymalı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel top lahanayı haşlayın.
  2. Haşladıktan sonra süzün ve sudan geçirin yapış yapış olmaması için.
  3. Sarmayı pişireceğimiz tencereye salça, tuz ve yağı koyup karıştırın.
  4. Daha sonra sarmanın iç gerecini hazırlamak için bir kaba tüm iç materyalini koyup yoğurun.
  5. Sonra top lahananın yapraklarını büyük bir formda alıp içini doldurun ve rulo biçiminde sardıktan sonra form verip tencereye koyun.
  6. Suyu üzerini kaplayacak biçimde koyun üzerine bir tabak yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatın.
  7. Kaynadıktan sonra altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin.
  8. Piştikten sonra sıcak servis yapın.Afiyet olsun 😋.

Beyaz Lahana Sarması Kıymalı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Çorbası
Çok Pratik Arpa Şehriye Salatası
Anne Kurabiyesi
Biscotti – İtalyan Kurabiyesi
Bol Soslu Enfes Hazır Mantı
Paneli Patlıcan Kızartması
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet