Beyaz Çikolatalı Meyveli Borcam Pastası

Beyaz Çikolatalı Meyveli Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 büyük su bardağı süt (300 ml)

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurtanın sarısı on

Üzerinin beyaz çikolatalı ganajı için;

  • 1 paket 200 ml sıvı krema
  • 120 gram beyaz çikolata
  • 1 küçük kase parçalanmış fındık yahut yeşil fıstık
  • 3 adet orta uzunluk muz (doğranmış)
  • 1 orta uzunluk kase çilek (doğranmış)

Beyaz Çikolatalı Meyveli Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel pastanın keki hazırlanır.
  2. Yumurtaların sarısı farklı beyazı başka bir kapta çırpılır.
  3. Yumurtanın beyazına bir çimdik tuz ve toz şekerin yarısı eklenir,şekerin yarısı da yumurtanın sarısına eklenerek köpürtülerek çırpılır.
  4. İkinci adımda çırpılan yumurta sarısına sırasıyla sıcak su ,un,nişasta, en son da kabartma tozu ve vanilya eklenir.
  5. Tüm materyaller güzelce çırpıldıktan sonra köpürtülen yumurtanın beyazı materyallere eklenir ve kaşıkla yavaşça karıştırılır.
  6. Dikdörtgen bir borcam sıvı yağ ile yağlanarak hazırlanan harç borcama dökülür ve 180 derecelik bir fırında alt üst kızarana kadar iddiası 20-25 dk pişirilir.
  7. Pişen kek fırından çıkarılır ve birinci sıcağı çıktıktan sonra 1 büyük su bardağı (300 ml) süt ile ıslatılır.
  8. Kek soğurken bir tencerede pastanın muhallebisi hazırlanır.
  9. Vanilya hariç tüm gereçler koyularak kaynayıncaya kadar karıştırılır.
  10. Kaynayan muhallebiye en son vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır.
  11. 3 adet orta uzunluk muz ve 1 orta uzunluk kase çilek küçük küçük doğranır.
  12. Hazırlanan ve soğuyan muhallebinin içine meyveler katılarak karıştırılır ve kekin üzerine yayılır.
  13. Pasta biraz soğuduktan sonra üzerine beyaz çikolatalı sos hazırlanır.
  14. En son evrede sıvı krema bir kapta ısıtılır ve içerisine beyaz çikolatalar eklenerek eritilir. En son kıyılmış fındık taneleri çikolatanın içine eklenerek pastanın üzerine yayılır.
  15. Son olarak pastanın üzeri isteğe bağlı olarak çilek ve fıstık tozu ile süslenir. Pasta en az 4-5 saat buzdolabında bekledikten sonra soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun😋.

Beyaz Çikolatalı Meyveli Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Pırasa Tarifi
Dometes Çorbası
Karnabahar Yemeği
Mercimek Çorbası
Cheesecake
Limonlu Kek
Hdabla | © 2025 |