Beyaz Çikolatalı Meyveli Borcam Pastası
Beyaz Çikolatalı Meyveli Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 1 büyük su bardağı süt (300 ml)
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 yumurtanın sarısı on
Üzerinin beyaz çikolatalı ganajı için;
- 1 paket 200 ml sıvı krema
- 120 gram beyaz çikolata
- 1 küçük kase parçalanmış fındık yahut yeşil fıstık
- 3 adet orta uzunluk muz (doğranmış)
- 1 orta uzunluk kase çilek (doğranmış)
Beyaz Çikolatalı Meyveli Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel pastanın keki hazırlanır.
- Yumurtaların sarısı farklı beyazı başka bir kapta çırpılır.
- Yumurtanın beyazına bir çimdik tuz ve toz şekerin yarısı eklenir,şekerin yarısı da yumurtanın sarısına eklenerek köpürtülerek çırpılır.
- İkinci adımda çırpılan yumurta sarısına sırasıyla sıcak su ,un,nişasta, en son da kabartma tozu ve vanilya eklenir.
- Tüm materyaller güzelce çırpıldıktan sonra köpürtülen yumurtanın beyazı materyallere eklenir ve kaşıkla yavaşça karıştırılır.
- Dikdörtgen bir borcam sıvı yağ ile yağlanarak hazırlanan harç borcama dökülür ve 180 derecelik bir fırında alt üst kızarana kadar iddiası 20-25 dk pişirilir.
- Pişen kek fırından çıkarılır ve birinci sıcağı çıktıktan sonra 1 büyük su bardağı (300 ml) süt ile ıslatılır.
- Kek soğurken bir tencerede pastanın muhallebisi hazırlanır.
- Vanilya hariç tüm gereçler koyularak kaynayıncaya kadar karıştırılır.
- Kaynayan muhallebiye en son vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır.
- 3 adet orta uzunluk muz ve 1 orta uzunluk kase çilek küçük küçük doğranır.
- Hazırlanan ve soğuyan muhallebinin içine meyveler katılarak karıştırılır ve kekin üzerine yayılır.
- Pasta biraz soğuduktan sonra üzerine beyaz çikolatalı sos hazırlanır.
- En son evrede sıvı krema bir kapta ısıtılır ve içerisine beyaz çikolatalar eklenerek eritilir. En son kıyılmış fındık taneleri çikolatanın içine eklenerek pastanın üzerine yayılır.
- Son olarak pastanın üzeri isteğe bağlı olarak çilek ve fıstık tozu ile süslenir. Pasta en az 4-5 saat buzdolabında bekledikten sonra soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun😋.
Beyaz Çikolatalı Meyveli Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











