Beyaz Çikolatalı Browni

Beyaz Çikolatalı Browni Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Bir çimdik tuz
- 40 gram beyaz çikolata
- 2 küçük muz
- Antep fıstığı parçaları
Beyaz Çikolatalı Browni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritip soğumaya bırakalım, yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar çırpıp üzerine tereyağını ek edelim.
- Unu eleyerek dökerken spatulayla karıştırmaya devam edelim, kakao ve tuzu da ekleyip düzgünce karıştırdıktan sonra harcın 3/2 sini alt tabana yayip ortasına çikolatayı muzu ve antep fıstığını yerleştirelim ve kalan harcı üzerine dökerek kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında; akışkan kıvamda olsun isterseniz 25 dakika, daha katı seviyorum derseniz 35dk üzeri pişirmenizi tavsiye ederim.
- Her fırının pişirme suratı farklıdır, denetimli pişirmeyi unutmayın. Fırından çıkarttıktan sonra akışkan kıvamda pişirenler en az 30 dk dinlendirin.
- Borcam ölçüsü 20*20, tanımdan 4 dilim çıkıyor üzere düşünebilirsiniz. Fazla çıksın isterseniz gereçleri iki katına çıkarın.
Beyaz Çikolatalı Browni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







