Besmeç (Yemeye Doyamayacaksınız)

Besmeç (Yemeye Doyamayacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 büyük kuru soğan
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon (şart degil)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz (salçası tuzluysa daha az ekleyin)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Besmeç (Yemeye Doyamayacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bulgurumuzu 2 su bardağı kaynar suyla ıslatalım ve ağzı kapalı bir formda 10 dk bekletelim. Kuru soğanı ve tavuk etini başka ayrı robottan geçirelim.
  2. Bulgur soğuyunca çekilmiş tavuk ve çekilmiş soğanı ek edelim. Salça, rendelenmiş sarımsak, tuz, baharatlar ve sıvı yağı ekleyip güzelce 15 dk yoğuralım.
  3. İyice özleşip macun kıvamı alınca mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle evvel yuvarlayıp, sonra yassı form verelim.
  4. Tavada az yağda gerili önlü kızartalım. Havlu kağıt serili tabağa alalım. Afiyet olsun.

Besmeç (Yemeye Doyamayacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yağ Çekmeyen Kahvaltılık Pişi
Soğan Dolması
Lavaş Üstü Mantarlı Omlet
Damakta Kalan Karışık Kahve
Yer Elma Mezesi
Airfry’da Kahvaltılık Ekmekler
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet