Beşamelli Tavuklu Mini Börek

Beşamelli Tavuklu Küçük Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • ½ tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı mısır

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı oda ısısında süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Beşamelli Tavuklu Küçük Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yarım tavuk göğsünü haşlayıp, minik minik doğra. (didikleyebilirsiniz).
  2. Bir çay bardağı haşlanmış mısırı tavukların üzerine ek et.
  3. Beşamel sos için olan gereçleri ocakta pişir (koyu kıvam almaya başlayınca ocaktan aldım çok fazla koyu olmasın durdukça kıvamı artıyor)
  4. Beşamel sos tavuk ve mısırı güzelce karıştırıp bir harç elde ettik.
  5. Üçgen bir börek elde etmek istediğim için yufkayı şeritler halinde kestim.
  6. Bir yemek kaşığı olacak halde yufkanın üzerine koyup üçgen bir formda saralım.
  7. Sardığımız börekleri evvel suya daha sonra galeta ununa bulayarak fırın tepsimize dizelim.
  8. 180° daha evvelden sattığımız fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim (bütün materyaller pişmiş olduğu için çok fazla pişirmeyin içindeki beşamel kurumasın)

Beşamelli Tavuklu Küçük Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Islak Kurabiye
Brokoli Salatası
Hurmalı Atıştırmalık
Kakaolu Kurabiye
Fırında Kabak Tatlısı
Kızarmış Patatesli Omlet
Hdabla | © 2025 |