Beşamelli Tavuklu Mini Börek
Beşamelli Tavuklu Küçük Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- ½ tavuk göğsü
- 1 çay bardağı mısır
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı oda ısısında süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Beşamelli Tavuklu Küçük Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yarım tavuk göğsünü haşlayıp, minik minik doğra. (didikleyebilirsiniz).
- Bir çay bardağı haşlanmış mısırı tavukların üzerine ek et.
- Beşamel sos için olan gereçleri ocakta pişir (koyu kıvam almaya başlayınca ocaktan aldım çok fazla koyu olmasın durdukça kıvamı artıyor)
- Beşamel sos tavuk ve mısırı güzelce karıştırıp bir harç elde ettik.
- Üçgen bir börek elde etmek istediğim için yufkayı şeritler halinde kestim.
- Bir yemek kaşığı olacak halde yufkanın üzerine koyup üçgen bir formda saralım.
- Sardığımız börekleri evvel suya daha sonra galeta ununa bulayarak fırın tepsimize dizelim.
- 180° daha evvelden sattığımız fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim (bütün materyaller pişmiş olduğu için çok fazla pişirmeyin içindeki beşamel kurumasın)
Beşamelli Tavuklu Küçük Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











