Fırında Kabak Tatlısı

Fırında Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kabak
  • 350 gr toz şeker
  • 1 tane kabuk tarçın

Üzerine;

  • Tahin
  • Kaymak
  • Ceviz

Fırında Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların kabuğunu soyduktan sonra iri kesimlere bölüyoruz. Yaklaşık 3-4cm eninde. İnce ve küçük olursa çabuk dağılır.
  2. Uygun bir tencereye dizip ,üzerini kapatacak formda şekerimizi serperek döküyoruz.
  3. Kabuk tarçını da ekleyip ,tencerenin kapağını kapatarak 1-2 saat kabağın sulanmasını bekliyoruz. Çabucak suyunu bırakacaktır.
  4. Daha sonra tenceremizi ocağa alıp kapaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Kapağın cinsine nazaran pişme mühleti değişir ,kontrollü formda yalnızca yumuşamasını bekliyoruz.
  5. Tencereniz fırın için uygunsa suyuyla bir arada tenceremizi fırına veriyoruz. Şerbeti yoğunlaşıp hafifçe karamelize tat olana kadar pişiriyoruz.
  6. Damak tadınıza nazaran pişme müddetini uzatıp kızartabilirsiniz.
  7. Fırınınızın pişirme ayarı değişiklik göstereceği için derecesini fırınınıza nazaran ayarlamalısınız. Ben 180-200 derecede pişirdim.
  8. Kabağımızı servis etmeden evvel isteğinize nazaran tahin, ceviz ve kaymak ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.

Fırında Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kisiel (Kıssel)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avakado Mezesi
Muzlu Rulo Pasta (Keki Çatlamama Garantili)
Toz Puding İle Kurabiye
Diyet Keki (Sağlıklı)
Unsuz Mercimek Ekmeği İle Doya Doya Zayıflayın
Çıtır Soslu Fırında Somon
Hdabla | © 2025 |