Beşamel Soslu Tavuklu Patates Çanağı

Beşamel Soslu Tavuklu Patates Çanağı Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet patates

Tavuk harcı için;

  • 400 gram tavuk
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Patatesleri kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Beşamel Soslu Tavuklu Patates Çanağı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tanımımıza beşamel sosumuzu hazırlayarak başlayalım.
  2. Sos tenceremize tereyağını alarak eritelim.
  3. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Unumuz kavrulduktan sonra sütü ekleyerek daima karıştıralım.
  5. Sosumuz kaynayıp yoğunlaşınca tuz ve karabiber ekleyip 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
  6. Patatesleri soyup ortadan ikiye keselim ve ortalarını güzelce oyalım.
  7. Hazırladığımız patatesleri kızdırdığımız yağda kızartıp kızaran patatesleri çıkaralım.
  8. İç harcımız için tavuğumuzu küp küp doğrayıp sıvıya koyduğumuz tavamızda suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  9. Üzerine yemeklik doğradığımız soğan,kırmızı ve yeşil biberi de ek ederek pişirelim.
  10. Sebzelerimiz yumuşayınca içine salça,tuz ve baharatlarımızı alarak karıştıralım.
  11. Son olarak suyumuzu ek edip 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
  12. Patateslerimizi fırın kabımıza alıp içlerini hazırladığımız harçla dolduralım.
  13. Üzerlerine beşamel sos ve kaşar peyniri serpelim.
  14. Salçalı sosu da kabımıza ek ettikten sonra evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dakika pişirelim.
  15. Beşamel soslu tavuklu patates çanağımız servise hazır👩🏻‍🍳 afiyet olsun 😋.

Beşamel Soslu Tavuklu Patates Çanağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yedikçe Yedirten Tiramisu Tarifi (Büyük Borcamda)
Süt Dilimi
Kivili Pasta
El Açması Çıtır Börek (Oklavasız)
Acılı Domates Ezmesi
Çıtır Yufkalı Soğanlı Meze
Hdabla | © 2025 |